Marcel Ciolacu: PSD propune majorarea TVA la 9% pentru catering și alimentație publică

0

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, pledează în continuare pentru impozitarea veniturilor „excepționale” realizate de anumite companii în perioada pandemiei și a crizei energetice, dar admite că măsura nu a fost convenită în cadrul coaliției de guvernare.

În ceea ce privește măsurile fiscale pentru care militează PSD, Ciolacu a vorbit despre eliminarea unor excepții și deduceri fiscale pentru salarii până în 4.500 de lei.

De asemenea, Ciolacu se pronunță pentru o impozitare progresivă a pensiilor speciale. O altă măsură susținută de PSD este TVA majorat de la 5% la 9% pentru catering și alimentație publică.

„Eu mențin părerea că ar fi trebuit ca anumite companii, care au avut niște venituri excepționale pe perioada pandemiei, în criza energetică (…) să întoarcă (aceste venituri către stat) – fiindcă li s-a mărit foarte mult cifra de afaceri, cu aceste necazuri, și mi-aș fi dorit în continuare să venim cu o taxă” care să meargă către Educație și Sănătate, a declarat Ciolacu.

Măsura nu a fost însă convenită în cadrul coaliției de guvernare deoarece „noi avem părerea noastră” care este diferită față de cea a PNL, a spus acesta.

Marcel Ciolacu a precizat că nu ar fi vorba de o taxă permanentă și aplicată „pe o perioadă limitată de timp”.