Mergi în concediu în Grecia? Ai grijă la VALUL DE CANICULĂ și la temperaturile extreme

0

Românii care se află, călătoresc sau intenționează să călătorească în Grecia sunt avertizați de actualul cod roșu de caniculă, care se întinde pe întreg teritoriul țării. Temperaturile vor urca până la 42 de grade Celsius, în săptămâna 17-22 iulie.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis marți, 18 iulie, un avertisment pentru românii care se află în Republica Elenă zilele astea. MAE anunță că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a prelungit perioada pentru care este valabil actualul cod roșu de caniculă. Totodată, aceștia declară faptul că autoritățile elene au emis o avertizare în legătură cu creșterea riscului apariției incendiilor. Mai multe incendii de vegetație au avut deja loc, datorită temperaturilor ridicate care favorizează producerea acestora, care se află cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală. Alți factori care contribuie la creșterea riscului incendiilor sunt gradul foarte scăzut de umiditate al copacilor și vegetației, dar și existența condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare, din cauza intensificării vitezei vântului.

Românii aflați în Grecia pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

VEZI ȘI:

Cum se poate gestiona diabetul pe timp de caniculă – află mai multe și despre diabetul în era COVID și diabetul în sarcină

Cum ai grijă de sănătatea ta când e caniculă

banner