Mii de oameni au sărbătorit 24 Ianuarie la Cluj

0

Mica Unire a fost sărbătorită la Cluj în 24 Ianuarie în centrul orașului cu artificii și concerte. Mii de clujeni au fost prezenți pentru a se bucura de muzică și artificii.

Împlinirea a 165 ani de la Unirea Principatelor Române sau „Mica Unire” a fost sărbătorită la Cluj-Napoca prin manifestări solemne și cultural-artistice (precum concerte și artificii) care au reunit pe parcursul zilei mii de persoane.

Clujenii prezenți de dimineață la ceremonia militară care a deschis manifestările – desfășurată la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza – au avut parte de momente pline de emoție la finalul ceremonialului, când „au dat mână cu mână” și au dansat Hora Unirii.

Evenimentele au continuat în Piața Unirii, unde artiști îndrăgiți de muzică populară au venit în fața publicului pentru a oferi un regal folcloric de excepție: Mariana Gabrian Sfechiș, Adriana Irimieș, Ansamblul folcloric Cununa Apusenilor, Florina Trif, Narcisa și Ana Georgeta Balla, Ansamblul folcloric Crăișorul, Clubul vedetelor – Muguri de folclor, Oana Bozga-Pintea, Maria Golban Șomlea, Lucia Potra, Amalia Chiper, Cristian Totpati, Mihaela Grindean, Ansamblul folcloric Mugurelul, Valeria și Traian Ilea, Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș – acompaniat de Orchestra Regal Transilvan.

Seara a fost închisă de concertul trupei Hara și un minunat spectacol de artificii, la finalul căruia publicul prezent în Piața Unirii a dat mână cu mână în Hora Unirii.

banner