Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Trebuie să protejăm natura, pentru că ea este creația lui Dumnezeu

0

Doctrina socială a Bisericii Catolice ne învață cum să ne raportăm la trei elemente esențiale: persoana umană, societatea și natura. Demnitatea persoanei umane este stabilită prin actul mântuirii: Dumnezeu și-a sacrificat Fiul pentru a ne mântui pe noi. 

Noi, creștinii, trebuie să punem această idee la temelia activității noastre în societate, a afirmat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în cadrul conferinței ”Principii etice în economie și societate”, organizată în 20 mai, sub auspiciile Fundației Papale Centesimus Annus Pro Pontifice la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai. În consecință, și societatea trebuie să aibă în centru principiul înfăptuirii Binelui.

De aici decurge și grija față de natură, pentru că ea este creația lui Dumnezeu. Trebuie să gestionăm cu responsabilitate deplină resursele care ne-au fost dăruite. Aceasta este datoria față de Dumnezeu și față de urmașii noștri, a mai declarat ministrul Adrian Oros, în cadrul conferinței transmise în direct de Via Cluj TV și moderată de jurnalistul Claudiu Pădurean.