Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a vizitat un șantier care nu există

0

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a vizitat locul unde va fi deschis șantierul pentru devierea Someșului Mic din Cluj-Napoca. Lucrarea este necesară pentru a permite prelungirea pistei de aterizare și decolare a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. Ministrul Ioan Deneș le-a cerut autorităților județene să grăbească procedura de expropriere a terenurilor pe care vor fi executate lucrărilor.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a declarat că această procedură se apropie de finalizare.

Problema exproprierilor, care face parte din acel contract de asociere dintre Consiliul Județean și Administrația Bazinală Someș – Tisa se materializează! În ce sens? Lucrarea cadastrală care a trebuit executată pentru exproprieri este finalizată și aceste documente sunt la avizat la primăriile Apahida și Cluj-Napoca și la Oficiul de Cadastru”, a spus Marius Mînzat.

Lucrările de deviere a cursului Someșului Mic ar trebui finalizate până în anul 2022. Costul total al lucrărilor va fi de 109 milioane de lei. Pentru acest an, Guvernul a alocat trei milioane de lei. Suma ar putea fi suplimentată, au afirmat autoritățile prezente pe viitorul șantier.


banner