Ministrul Sănătății anunță prelungirea stării de alertă și posibila carantinare a unor localități

1

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat faptul că prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă și că, de asemenea, în măsura în care legislaţia ar permite acest lucru, este posibilă carantinarea anumitor localități sau regiuni.

“Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a precizat ministrul Sănătății, citat de Agerpres.

Oficialul a mai menționat și că, în acest moment, nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă.

Nelu Tătaru a declarat că nu s-a anticipat lipsa unei legislații, dar că în măsura în care legilația ar permite, este posibil, ca anumite localități să intre în carantină. Același lucru l-a menționat și secretarul de stat, Raed Arafat, vorbind despre reintroducerea unor restricții în anumite zone. Printre acestea se numără București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița și Galați.

“La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie”, a afirmat Tătaru.

Oficialul a recomandat prezența la medic pentru orice simptomatologie pe care o avem, atrăgând atenția asupra faptului că aceasta variază și că, în ultima vreme, nu au mai fost neapărat simptome respiratorii, ci digestive: febră, scaune diareice, greaţă.

 

banner