Ministrul Sănătății: Vaccinul HPV va fi compensat din toamna anului 2023, inclusiv pentru băieți

0

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, 27 iulie, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că vaccinul HPV (virusul papiloma uman) va fi compensat din această toamnă, scrie Agerpres.

„Compensarea devine operaţională din această toamnă, probabil luna septembrie, septembrie-octombrie. Nu e vorba doar de vaccinul HPV, e vorba şi de alte tipuri de vaccinuri de interes pentru public, cum e vaccinul gripal sau de vaccinuri pentru pacienţii cu boli cronice. E o schimbare şi aici, totală, de sistem. În primul rând, că nu era niciun sistem pentru pacienţii cu boli cronice. Îşi cumpărau vaccinurile şi păcat că nu sunt cei de la Asociaţia Pacienţilor cu Boli Cronice aici, să vă spună ce eforturi financiare trebuiau să facă, ca să se vaccineze.

Din această toamnă, sigur că depinde foarte mult şi de fluxurile financiare, dar vă garantez că în această toamnă vaccinul HPV va fi compensat. Şi, ceea ce este cel mai important va fi compensat, parţial, e adevărat, şi pentru femeile între 18 şi 45 de ani şi pentru băieţi”, a declarat Alexandru Rafila.

VEZI ȘI:

Ce tipuri de cancer pot fi evitate prin vaccinarea împotriva HPV? INVITAT Prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat

Testare GRATUITĂ Babeș-Papanicolau și HPV – Pot participa femeile asigurate sau neasigurate

5 minute pentru 5 ani de liniște: află mai multe despre testele gratuite Babeș Papanicolau și HPV

 

 

 

 

banner