Muzică jazz, sesiuni de yoga și drumeții prin pădure – Smida Jazz Festival 2022

0

O nouă ediție Smida Jazz Festival va debuta vineri, 19 august, în Parcul Natural Apuseni. Evenimentul este dedicat, în special, iubitorilor de muzică jazz, însă sunt așteptate toate persoanele care vor să se bucure de atmosfera unui festival amenajat într-un cadru montan. Pe lângă muzică, publicul prezent va avea posibilitatea de a lua parte la numeroase activități în natură, de la sesiuni de yoga, până la drumeții ghidate prin pădure. 

Artiști emblematici ai jazz-ului contemporan, care au concertat la Glastonbury și Montreaux, vor urca pe scena amplasată în Apuseni. Printre aceștia, se numără Nubya Garcia, Kamaal Williams, Black Flower, Svaneborg Kardyb și Islandman. În total, cele trei zile de festival vor găzdui 19 concerte și alte zeci de activități dedicate publicului de toate vârstele.

Campingul amenajat în incinta festivalului, dodat cu toate condițiile necesare celor care vor locui acolo pe perioada evenimentelor, este situat la cea mai înaltă altitudine din România. De asemenea, Smida Jazz Festival este singurul festival de muzică din țară unde participanții pot veni cu animalele de companie și pot sta alături de ele pe toată durata acestuia.

Ce activități sunt pregătite pentru participanții la Smida Jazz Festival?

La Smida Jazz Festival 2022 sunt așteptați festivalieri atât din țară, cât și din Franța, Germania sau Olanda. Pe lângă muzica jazz, organizatorii au pregătit pentru aceștia mai multe activități, care includ sesiuni de yoga, drumeții ghidate prin pădure, tururi organizate pe bicicletă, explorări cu ghid ale Peșterii Pepii, silent-disco, conferințe și ateliere în perimetrul festivalului la Zona Grow.

Scriitorul Marius Chivu va susține un atelier despre scrierea creativă, iar jurnalista Codruța Simina va vorbi despre fenomenul fake news în cultura contemporană. Activitățile vor avea loc sâmbătă și duminică, de la ora 10:00, iar întregul program al acestora poate fi consultat AICI.

Cum poți ajunge în incinta festivalului din Apuseni?

Persoanele interesate să participe la Smida Jazz Festival 2022 pot veni cu mașina personală sau cu autobuzului din Cluj-Napoca. Organizatorii au pus la dispoziția publicului autobuze speciale, care vor circula de vineri până luni, după programul disponibil AICI. Biletele pentru transport trebuie cumpărate cu cel puțin 24 de ore înainte de cursa respectivă.

Cei care vin cu bicicleta, au acces gratuit la festival și în camping-ul amplasat în munții Apuseni. Totodată, copiii cu vârsta mai mică de 14 ani beneficiază de acces gratuit și de un program special gândit pentru aceștia. Biletele de o zi și abonamentele pentru Smida Jazz Festival 2022 sunt disponibile AICI.

VEZI ȘI:

Vezi lista completă a artiștilor care vor urca pe scena Jazz in the Park 2022

IOANA TRUȘCAN, la Via Cluj TV, totul despre ce te așteaptă în 20 și 21 august la SMIDA JAZZ FESTIVAL

Bilete pentru o zi disponibile la Jazz in the Park – Află care este numărul maxim de persoane permis