Muzica pentru toți: Music Camp International vine la Cluj

0

Dacă crezi în ideea că fiecare copil are un talent al său, care doar așteaptă să fie descoperit, atunci ești pe aceeași lungime de undă cu o profesoară de muzică din SUA. Din 2002 Connie Fortunato și-a dedicat timpul și energia în organizarea de tabere muzicale pentru copiii din România și din Ucraina. 

Connie Fortunato crede cu pasiune că muzica poate transforma vieile copiilor indiferent de situaia lor i îi poate ajuta să aibă succes și în alte domenii. În cei peste 40 de ani de predare, ea a lucrat cu peste 55.000 de copii, pe care a reușit să îi motiveze și să îi inspire prin intermediul muzicii. 

”Sunt mai multe idei principale de bază: una este să ajutăm fiecare copil să își descopere și să își dezvolte muzica din interiorul său. Credem că toți copiii sunt muzicali și este șansa noastră de a-i ajuta să își descopere talentul și să îl dezvolte. Când reușesc acest lucru, ei își câștigă demnitate, au speranță și încredere în sine. Apoi, lucrând împreună cu alți copii, copiii îi inspiră pe alți copii să își stabilească ținte înalte, să ”atingă stelele”, să lucreze împreună pentru a realiza toate acestea. Este o experiență care inspiră copiii!”, a spus Connie Fortunato pentru Via Cluj TV.

Music Camp International vine și la Cluj-Napoca, între 14 – 21 septembrie 2019. 150 de copii, cu vârste cuprinse între 11 i 16 ani, din diferite medii sociale vor avea ocazia să cânte la vioară, violoncel, violă, chitară, clarinet, clopoei clasici, clopoei rezonani instrunte de percuție, dar și cu propria voce, în orele de cor. Pentru a demonstra că muzica este, într-adevăr, pentru toți, pot participa la Music Camp, copii nevăzători, sau cu deficiene de vedere, și chiar copii cu deficiene de auz. 

Mai mult, În 21 Septembrie, la ora 16:00, copiii vor susine un concert de final la Biserica Reformată Kogălniceanu, acompaniai de muzicieni profesioniti din comunitatea clujeană. 

Sursa imagini: Jamie Rom și Bogdan Golenia

banner