Nooka Space sau prima soluție din lume pentru birouri smart de proximitate

0

O companie irlandeză prezentă pe piața din România a creat un concept de birouri smart de proximitate. Este vorba de un concept care revoluționează munca în birouri.

Concret, pandemia a dus la situația în care foarte mulți angajatori au început să mizeze tot mai mult pe munca la distanță sau pe sisteme hibrid, pentru a evita aglomerarea unui mare număr de oameni în spații de tip hală. Astfel, scad riscurile sanitare, pentru că scade și posibilitatea creării unor interacțiuni între foarte mulți oameni.

Însă și munca de acasă are inconvenientele sale, pentru că nu toți angajații dispun acasă de spații potrivite pentru lucru. În acest context, compania Nooka Space a venit cu o soluție.

Spațiile Nooka sunt destinate unui mic număr de oameni. Doi sau trei oameni muncesc în același timp într-un spațiu de mici dimensiuni, foarte smart, care dispune pe mese reglabile cu ajutorul unor sisteme electrice, scaune ergonomice, Internet de mare viteză, filtre performante de aer, zone pentru videoconferințe, sisteme inteligente de reglare a luminozității și temperaturii și, în general, toate elementele care fac confortabil un birou.

Mai mult, spațiile Nooka, montate pe structuri metalice, pot fi amplasate în curți, în grădini, în parcări sau în parcurile din cartiere. Există unități care au suprafețe de 9, 12 sau 18 metri pătrați. Aceste birouri smart pot fi amplasate în diferite cartiere ale orașului și pot fi rezervate de utilizatori prin intermediul unei aplicații create de echipa Nooka, spune reprezentantul companiei, Sergiu Băbășan.

Practic, companiile care au mulți angajați pot cumpăra sau închiria sisteme Nooka pe care pot să le amplaseze în zonele cu densitate mare de angajați. Însă aceste sisteme pot fi cumpărate sau închiriate și de antreprenori care apoi le închiriază sau subînchiriază free-lancer-urilor sau start-up-urilor care, în mod obișnuit, activau în spații de tip hub. Sistemul prin care sunt administrate aceste birouri smart este asemănător cu Airbnb.

Birourile Nooka pot fi amplasate oriunde există posibilitatea de a fi conectate la rețeaua de alimentare cu curent electric. La vară, există posibilitatea de a vedea astfel de birouri foarte aproape de plajă, mai spune Sergiu Băbășan. În Cluj-Napoca, prima Nooka poate fi vizitată în Iulius Park, de lângă Iulius Mall.

Mai multe detalii, în emisiunea Business Cafe, moderată de Claudiu Pădurean.