Orchestra Johann Strauss Ensemble alături de dirijorul Russell McGregor concertează de Crăciun la Cluj-Napoca

0

Luna decembrie se apropie cu pași repezi, iar cadourile și momentele memorabile petrecute alături de familie și prieteni reprezintă pentru fiecare dintre noi o prioritate. În febra cumpărăturilor și a dorinței de a le dărui celor dragi cadoul perfect de Crăciun, muzica rămâne cu siguranță una dintre cele mai inspirate alegeri pentru că vibrează în armonie cu stările emoționale individuale.

Marele compozitor german Ludwig van Beethoven spunea: „Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi nu instincte, ci gândurile cele mai profunde”.

Cu o tradiție de peste 17 ani, cel mai așteptat concert al anului dedicat sărbătorilor de iarnă, susținut de muzicienii desăvârșiți ai orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE sub bagheta maestrului dirijor Russell McGregor, va fi prezentat pe scenele din România alături de doi invitați speciali, soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicheck, în cadrul turneului național „VIENA MAGIC”.

Sărbătoarea muzicii clasice „VIENA MAGIC”, înnobilată cu interpretările remarcabile ale celor mai iubite valsuri vieneze, va răsuna pe 11 decembrie la Sala Patria din Brașov, pe 12 decembrie, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, pe 13 decembrie la Teatrul Clasic Ioana Slavici din Arad, iar pe 14 decembrie la Biserica Baptistă Speranța din Oradea.

Noul concept al concertului „VIENA MAGIC”, creat special pentru publicul din România, cuprinde un program variat de muzică clasică, care pornește de la valsurile iubite de zeci de generații și ajunge la arii de operă ce aparțin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I și II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik.

Sunetul tipic austriac al orchestrei, virtuozitatea dirijorului Russel McGregor îmbinate armonios cu povești captivante și momente fine de umor, reprezintă garanția unui spectacol total ce va introduce audiența în atmosfera specifică a sărbătorilor de iarnă.

Dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Russel McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din anul 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție locație și de categoria de loc:

 11 decembrie, Sala Patria – Brașov | Bilete pe Iabilet.ro,Ticketnet.ro, Bilete.ro,
Spectacolebrasov.ro și la casa de bilete a Sălii Patria.
 12 decembrie, Cinema Florin Piersic – Cluj-Napoca | Bilete pe Iabilet.ro, Ticketnet.ro,
Bilete.ro, Eventbook.ro și la casa de bilete Cinema Florin Piersic.
 13 decembrie, Teatrul Clasic Ioan Slavici – Arad | Bilete pe Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Bilete.ro,
la casa de bilete a Filarmonicii și a teatrului Ioan Slavici.
 14 decembrie, Biserica Baptistă Speranța – Oradea | Bilete pe Iabilet.ro, Ticketnet.ro și
Bilete.ro.

VEZI ȘI:

Bal de caritate organizat de Rotaract Samvs

Cum văd copiii pacea prin desene, cu ajutorul Lions Club Transilvania

Bologa, cetatea lui Mircea cel Bătrân de pe Valea Crișului Repede

 

 

banner