Organizația Mondială a Sănătății recunoaște vaccinul românesc preparat la Timișoara – Vaccinul este în testare clinică

0

Organizația Mondială a Sănătății a validat seriozitatea eforturilor cercetătorilor timișoreni de la Centrul de Cercetare OncoGen, care au preparat primul vaccin românesc împotriva coronavirusului. Vaccinul este deja în testare. 

”Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen, Timișoara, ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva Covid-19.

Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute pentru performanța în cercetarea medicală de vârf.

Aveți încredere în cercetarea românească 🇷🇴!
Noi mergem înainte!

Mai multe informații pe: www.who.int și www.oncogen.ro”, au scris reprezentanții OncoGen pe pagina lor de Facebook.

Via Cluj TV a fost una dintre primele instituții media care au relatat despre eforturile cercetătorilor timișoreni. Zeci de mii de oameni au citit materialul, mii l-au apreciat și sute l-au distribuit. Au existat și zeci de persoane care au încercat să îi jignească pe redactori sau pe cercetătorii timișoreni pentru că, în mintea lor, nu ar fi plauzibil ca cercetătorii români să poată contribui la un efort internațional de o asemenea amploare. Aceste persoane datorează scuze cercetătorilor timișoreni.

Directorul Centrului de Cercetare OncoGen este Virgil Păunescu. Este profesor de imunologie la UMF Timișoara și vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale. Profesorul Păunescu, cel care a anunțat azi începerea testelor cu nou vaccin, a anunțat, de asemenea, pe Facebook că nu va patenta formula acestui vaccin, dacă testele îi vor confirma eficiența, pentru că nu dorește să facă profit din așa ceva.

banner