Parc de mari dimensiuni, construit în cartierul Bună Ziua – care vor fi facilitățile acestuia

0

Câștigătorii concursului de proiecte, organizat de Ordinul Arhitecților din România, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, pentru construirea noului parc din cartierul Bună Ziua, au fost desemnați joi, 1 septembrie, în cadrul unei ceremonii găzduite în incinta Centrului de Cultură Urbană Casino. Valoarea totală a investiției este estimată la peste 11 milioane de euro.

“Unele proiecte nu au urmărit esența parcului, unul de cartier și au înțeles greșit cerința unor funcțiuni pentru cartier, care nu trebuie să fie disproporționate, agresive, ci trebuie să își păstreze caracteristicile naturale. […] Am apreciat naturalețea soluțiilor propuse și buna înțelegere a contextului în care va fi integrat acest parc”, a declarat președintele juriului, peisagistul Ana Horhat.

Noul parc din cartierul Cluj-Napoca va fi amenajat pe o suprafață de aproape 11 hectare, aproape la fel de mare ca cea a Parcului Central “Simion Bărnuțiu”. Imagini cu proiectarea acestuia sunt disponibile aici:

Care sunt câștigătorii celor trei premii oferite?

Juriul format din reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România a oferit trei premii pentru proiectele care au intrat în concurs. Câștigătorii sunt:

  • PREMIUL I – 2.375.000 de lei – Punct Birou de Arhitectură S.R.L.
  • PREMIUL II – 75.000 de lei – STARH Arhitectura, Construcții, Design S.R.L.
  • PREMIUL III – 50.000 de lei – VOICU & IONITA ARCHITECTS

“Am urmărit să accesibilizăm toată zona și aici ne referim la accesul tuturor persoanelor, inclusiv a celor cu dizabilități. Ca dotări, vom avea un pavilion pentru întâlniri, expoziții sau conferințe. […] Desigur, locuri de joacă, spații multifuncționale pentru evenimente, târguri, sunt și amenajări permiterea accesului la firul apei, locuri de sport, tot ceea ce presupune un parc normal”, a declarat unul dintre membrii echipei câștigătoare, arhitectul Andrei Bacoșcă.

VEZI ȘI:

Construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii în Borhanci a fost aprobată

Clujul se conectează virtual cu Londra, Barcelona, Chișinău și Bistrița cu ajutorul unor portaluri video, construite din materiale reciclate

Emil Boc: Urmează să construim un bazin olimpic – Află în ce cartier și ce facilități va avea

banner