Pasageri evacuați după ce locomotiva trenului Cluj-Viena a luat foc

0

Aproximativ cei 100 de pasageri ai trenului internațional Cluj-Viena au fost evacuați de urgență, în această dimineață, după ce locomotiva care trăgea trenul format din vagoane românești și ungurești a luat foc.

Două autospeciale pentru stins incendii și un echipaj SMURD au fost alertate pentru a interveni la incendiul de pe calea ferată, din apropierea străzii Tăietura Turcului.

Solicitarea a venit în jurul orei 7.40, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Călătorii au fost evacuați din tren până la sosirea pompierilor, iar vagoanele au fost decuplate de la locomotivă cu o altă locomotivă mobilizată de către regia de transport feroviar.

Pompierii sosiți de urgență la locul incendiului au putut interveni pentru stingerea incendiului numai după ce a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a liniilor de transport și realizarea unei împământări de către echipele specializate ale regiei de transport.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Trenul a plecat, totuși, din Cluj, tractat de o altă locomotivă, cu o întârziere de 66 de minute, potrivit purtptorului de cuvânt al CFR Călători.

banner