Pensiile cresc cu 14% din septembrie VEZI ce sume vor primi pensionarii

0

Vești bune pentru pensionarii din România. Din luna septembrie, pensiile vor crește cu 14%. Astfel, potrivit proiectului de rectificare bugetară, se va înregistra o creștere de la 1.265 lei la 1.442 lei.

De asemenea, s-a propus ca din 1 septembrie, să crească și indemnizaţia minimă socială pentru pensionari, de la 704 lei la 800 lei.

„Încă din primul moment am spus că vom creşte pensiile în 2020 şi astăzi trebuie să vin în faţa dumneavoastră şi să vă spun: da, în România, vor creşte pensiile în 2020. Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie pe care am avut-o vreodată”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîţu.

Oficialul a ținut neapărat să menționeze și faptul că „PSD niciodată nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor, ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă”.

Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

banner