Peste 1200 de burse Google pentru românii care vor să urmeze cursuri IT

0

De Anamaria Pădurean

Compania americană Google oferă românilor posibilitatea să urmeze cursuri IT în cadrul a două proiecte. Concret, Google oferă 1.255 de burse, potrivit startup.cafe.ro.

Bursierii nu trebuie să aibă experiență. Ei pot obține certificate în domeniul IT, care sunt recunoscute de experți din industrie și angajatori.

Bursele oferă posibilitatea de a participa la cursuri care se desfășoară în maximum șase luni, pe platforma Coursera.

Unul dintre proiecte este Digital Women, realizat de fundația Educating for an Open Society Romania. În acestuia, 755 de burse vor fi acordate femeilor care vor să își construiască o carieră în tehnologie. Proiectul se adresează femeilor în șomaj sau celor care ocupă locuri de muncă periclitate. Detalii și înscrieri pe:  https://digitalwomen.eu/.

Al doilea program este realizat de Fundația Leaders, organizație parteneră Grow with Google, care pune la dispoziție 500 de burse tinerilor profesioniști și studenților. Acestea pot fi folosite într-unul dintre cele 4 programe: IT Support, Data Analytics, Project Management, și UX Design. Detalii și înscrieri pe:  https://leaders.ro/scholarships/.

„Proiectele pe care le dezvoltăm în România alături de partenerii noștri sunt un sprijin pentru cei afectați de schimbările economice profunde prin care trecem, un mod prin care să dobândească competențele necesare pentru job-urile viitorului. Acestea sunt parte din programul Grow with Google, prin care sprijinim oamenii să-și dezvolte competențele digitale. Grow with Google a fost lansat în România în urmă cu 5 ani, iar până în prezent am pregătit peste 250.000 de persoane”, a declarat Dan Oros, Head of Marketing Google Romania.

banner