Peste o sută de disponibilizări la Gameloft Cluj – Angajat: „Era un bun punct de pornire în industria de gaming” – exclusiv

0

Un nou val de concedieri trece peste domeniul IT clujean. Gameloft, producător şi dezvoltator de jocuri video, a decis să închidă studioul din Cluj-Napoca. Astfel, cei 136 de angajați care activează la acest sediu urmează să rămână fără loc de muncă. Potrivit unei surse din companie, contactată de Via Cluj Tv, în data de 13 mai a fost comunicată situația actuală către angajați, precum și decizia finală la nivel de management de a închide studioul.

„S-au discutat diverse posibilități, WFH (work from home) de exemplu, dar după lungi discuții și tot felul de analize, s-a ajuns la concluzia finală de a închide punctul de lucru din Cluj”, explică persoana contactată, angajată pe un post de management în cadrul Gameloft.

Întrebată în legătură cu pozițiile pe care angajații disponibiliați le ocupă în cadrul companiei de gaming, aceasta explică:

„Avem echipe de QA în Cluj, suntem studio suport. Desigur, există și alte echipe de QA în majoritatea studiourilor, dar pe Cluj cel puțin, aici erau majoritatea. Gameloft era un bun punct de pornire în industria de gaming, mai ales în România și în special pentru Cluj deoarece era singurul studio mare disponibil pentru cei din zonă. S-a anunțat prea din scurt și luând în considerare situația din industrie e dificil să îți găsești de lucru, mai ales dacă ai un profil de junior.”

Pe data de 10 iunie, cei 136 de angajați Gameloft vor semna preavizele, iar ultimele zile de lucru vor fi în perioada 4-12 iulie, legea dând la dispoziție 20 de zile lucrătoare.

Situația, ceva comun pentru piața IT, în prezent

„Pe scurt, toată situația Gameloft Cluj face parte dintr-o mișcare mai amplă la nivel de industrie și suntem conștienți de asta pentru că suntem în temă, lucrând în domeniu vedem săptămânal știri legate de disponibilizări în masă.

A fost într-adevăr surprinzător să aflăm că și studioul din Cluj va fi impactat, dar se încearcă pe cât posibil să se amelioreze situația. În situația actuală, Gameloft a oferit sprijin și consultanță pentru cei care au nevoie să își caute de lucru. De asemenea, dacă există roluri deschise în alte studiouri Gameloft, se poate aplica, oferi sprijin.

Mai sunt firme mici de gaming în Cluj (indie game studios), dar nu știu dacă angajează în momentul de față. Cu experiența din Gameloft însă, ca și QA, ai putea să mergi și la alte companii IT din Cluj”, mai explică persoana angajată.

Gameloft este o companie franceză producătoare de jocuri video ce deține studiouri în mai multe țări din America de Nord, Europa și Asia. Gameloft este prezentă pe piața din România din 1999. Centrul din Cluj a fost inaugurat în urmă cu 14 ani, în august 2010.

banner