Piața europeană de transporturi este în creștere după un început de 2023 ezitant

0

La nivel european, piața transporturilor a cunoscut o scădere în primele luni ale anului 2023. În piață a apărut o creștere la nivelul cererii, însă oferta nu s-a majorat concomitent cu aceasta, fapt care a creat un dezechilibru pe piață în prima perioadă a acestui an. Cu toate acestea, din luna aprilie, a apărut o creștere în piață, astfel evoluția viitoare este privită cu optimism de către antreprenorii din domeniu. 

„Piața transporturilor, la nivel european, a cunoscut o contracție în primele luni ale anului 2023, aspect care s-a resimțit și în piața muncii din domeniul transporturilor. Companiile au avut pe masă mai multe CV-uri ale unor șoferi în căutare de loc de muncă, ceea ce a dus, implicit la o stabilizare a salariilor. Aceasta după ce, în 2022, acestea crescuseră considerabil, iar trendul părea că s-ar putea menține. Abia în luna aprilie am putut observa o revenire a cererii pentru șoferi profesioniști, semn că volumul de mărfuri transportate este din nou în creștere. Noi, la WSA, avem, în prezent solicitări pentru șoferi specializați pentru transport container/intermodal, transport de mărfuri și lichide ADR, produse siderurgice, produse alimentare și lista poate continua. Practic, punând sub lupă întreaga perioada de început de 2023, putem spune că a avut loc o corecție atât în piața de transporturi, cât și în cererea aferentă de resursă umană” a declarat Alexandru Cioc, cofondator WSA Group.

Compania de recrutare WSA Group este intermediar între companiile de transport și șoferii profesioniști. Aceasta furnizează pentru companiile din domeniul transporturilor, forță de muncă care să se plieze pe necesitățile lor și îi ajută pe șoferii profesioniști să găsească locuri de muncă potrivite pentru solicitările lor.

Principalele solicitări ale șoferilor profesioniști la interviul de angajare rămân cele legate de pachetele salariale oferite, respect, seriozitate, condiții de munca bune, care să se adauge unui salariu bun, calculat transparent și plătit la timp. În plus, aceștia devin din ce în ce mai selectivi și când vine vorba de condițiile de lucru. Astfel, șoferii solicită ca activitatea să fie desfășurate pe camioane cât mai noi,  care să ofere siguranță în timpul condusului și ergonomia postului de lucru.

 

banner