Cristi Danileț: “În Cluj, avem consum de droguri la copiii de 10 ani și trafic la cei de 12 ani”

0

Judecătorul Cristian Danileț, întrebat dacă introducerea educației juridice în școli va reduce răspândirea fenomenului drogurilor în rândul elevilor, a vorbit despre situația consumului și traficului de droguri în școlile din România. De asemenea, magistratul a precizat care sunt consecințele pentru minorii asupra cărora sunt găsite substanțe interzise și despre cum poate fi, cu adevărat, redusă această problemă.

“Avem dealeri la fiecare colț de liceu bun, mai ales la cele private și vă spun că nu există școală sau liceu curat în România. Peste tot se consumă droguri. […] Copiii trebuie să înțeleagă că, dincolo de aspectul medical, dacă îi prindem cu droguri asupra lor, va fi un caz penal, le deschidem dosar de la 14 ani”, a precizat Cristi Danileț.

“La Electric Castle și Untold sunt agenți sub acoperire”

“Dacă ești consumator, pe noi ne interesează dealerul. Te vom audia, vei face o înțelegere cu procurorul, vei spune cine este, datorită ție dealerul va fi prins, iar tu vei fi martor, în proces, împotriva lui. […] În România, nu este permis nici măcar să crești plăntuțe de cannabis, să le vinzi sau să îți prepari un joint. Sigur că la Electric Castle și la Untold ne place să ne distrăm și unii să consume droguri. Trebuie să știți că acolo sunt agenți sub acoperire și anual primim, doar de la Cluj, cam 300 de dosare cu deținători de droguri pentru consumul propriu”, a explicat judecătorul.

Întreaga intervenție a judecătorului Cristian Danileț în emisiunea Arhivele Viitorului, realizată de Ciprian Mihali și Cristian Presură, este disponibilă mai jos.

VEZI ȘI:

Judecătorul Cristi Danileț: Nu fac parte și nu am făcut parte din niciun partid politic

Danileț: M-au întrebat unde am făcut karate și dacă am terminat de tăiat gardul, în Parlament

Justiția, văzută prin ochii copiilor – vezi ce îi interesează pe tineri să afle de la juriști

banner