Pictorul clujean Viorel Nimigeanu a murit

0

Pictorul clujean Viorel Nimigeanu, în vârstă de 70 de ani, a murit marți în urma infectării cu SARS-CoV-2. El a fost diagnosticat cu COVID 19 și a ajuns la terapie intensivă în ajunul Anului Nou. Din nefericire, a pierdut lupta cu virusul.

Născut la Nimigea, județul Bistrița-Năsăud, Viorel Nimigeanu este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca și Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, unde a studiat cu maeștrii Corneliu Baba și Vasile Grigore.

Din anul 2009 este doctor în Arte Vizuale la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca, cu lucrarea „Pictura bisericilor ortodoxe din Transilvania în secolul XX”.

A realizat mai mult de douăzeci de expoziții personale în țară și străinătate. De asemenea, are o contribuție importantă la pictura murală monumentală, prin pictarea a numeroase biserici din Transilvania dar și din străinătate, începând cu anul 1978.

Tot marți, comunitatea clujeană a primit cu tristețe vestea morții episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Floretin Crihălmeanu.