Plângere penală colectivă împotriva Bismobil Kitchen – Află câte persoane au fost păgubite

0

Blaj Law, o casă de avocatură din Cluj a depus la DIICOT București o plângere penală colectivă în numele a aproximativ 100 de clienți păgubiți de Bismobil Kitchen. Acuzațiile pentru care sunt cercetați sunt înșelăciune, grup infracțional organizat, cât și alte infracțiuni de natură economică.

“Traversăm o perioadă foarte solicitantă în ceea ce privește acest demers colectiv, în care primim provocări profesionale, atât sub aspect administrativ – cu gestionarea tuturor clienților care ni s-au adresat pentru prejudiciile suferite în raporturile cu Bismobil Kitchen, cât și sub aspect juridic, cu identificarea tuturor elementelor și a mecanismelor care au stat în spatele acestei scheme financiare frauduloase de proporții.
Resursele departamentului nostru de drept penal au fost integral alocate acestui proiect pentru ca, în cel mai scurt timp să putem depune o plângere penală menită să sprijine organele de anchetă în tragerea la răspundere a artizanilor acestei înșelăciuni.
În cursul zilei de astăzi, am reușit să înregistrăm la Structura Centrală a DIICOT plângerea penală colectivă formulată împotriva entităților ce au activat sub sigla Bismobil Kitchen, dar și împotriva persoanelor fizice care apar la acest moment drept coordonatori ai schemei infracționale.
Suntem, în continuare, dedicați acestui proiect întrucât, zilnic, suntem contactați de persoane noi care ne semnalează că au fost victimele promisiunilor Bismobil Kitchen și care doresc ca persoanele din spatele companiei să fie trase la răspundere penală.
Întrucât contextul reclamă din partea noastră o promptitudine deosebită, am formulat și depus plângerea penală în numele a aproximativ 100 de persoane vătămate, urmând ca, pentru toți cei care ne solicită în vederea recuperării prejudiciului și tragerii la răspundere penală a reprezentanților Bismobil Kitchen, să completăm plângerea penală cu care a fost sesizată DIICOT”, a declarat pentru Stiri de Cluj, avocatul Bogdan Blaj de la Casa de avocatură Blaj Law
Firma Bismobil Kitchen a păgubit în România sute de persoane, după ce a închis toate cele 14 magazine la finalul anului trecut. Într-un răspuns oferit Știri de Cluj, Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat în urmă cu câteva zile că la nivel național s-au depus 54 de plângeri individuale pentru înșelăciune, în 15 cazuri fiind deja începută cercetarea penală.