Pleacă Dan Petrescu de la CFR Cluj? – ce a declarat antrenorul înaintea discuției cu oficialii clubului

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au învins luni, 19 septembrie, în deplasare, grație unicului gol înscris de căpitanul Mario Camora, formația FC Argeș Pitești, în cea de-a 11-a etapă din sezonul regulat al Superligii. La finalul meciului, antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a evitat să răspundă întrebărilor legate de plecarea sa de pe banca tehnică a echipei, însă a menționat că nu va renunța la clauza de reziliere a contractului său, în valoare de 400 de mii de euro. 

Patronul clubului din Gruia, Nelu Varga, a făcut declarații dure la adresa lui Dan Petrescu, înaintea întâlniri decisive, de marți, 20 septembrie, în care va fi stabilit viitorul acestuia la echipă. Varga nu este deloc mulțumit de schimbările pe care tehnicianul le-a efectuat în lot și nici de prestațiile elevilor acestuia în partidele din competiția internă și din UEFA Conference League.

“Suntem pe minus cu zeci de milioane, nu cu două. Joacă foarte urât, a pierdut cu echipe foarte slabe. Eu nu i-am redus lui bugetul, am redus greșelile pe care le-a făcut el. […] Tot ce mi-a cerut i-am dat, n-are cum să spună că nu i-am făcut poftele. Să nu vină să-mi povestească faptul că el a jucat, dar arbitrii l-au furat, asta e o vrăjeală. Mai sunt și jucători care se plâng. Eu nu l-am dat afară, nici nu m-am gândit la asta. Va fi o discuție decentă. […] Nu mi-a făcut nicio bucurie, mai mult de faptul că a luat titlul și atât”, a delcarat Nelu Varga pentru Pro TV.

Dan Petrescu: “Au renunțat alți antrenori la clauză, ca să renunț și eu?”

“Nu vorbesc decât de meci, dacă mă întrebați altceva, plec. Nu mă interesează cu ce declarații a ieșit patronul, este părerea lui, eu nu vorbesc despre asta. Este posibil ca mâine să am o discuție cu patronul clubului, vom vedea programul. […] Nu declar nimic față de atitudinea lui, dar nu am de ce să renunț la clauza de reziliere. Care e motivul? Antrenorii dinaintea mea au renunțat la clauză, astfel încât să renunț și eu? Doamne ferește! Ei trebuie să știe că dacă eu sunt antrenor, încă sunt antrenor. În toată lumea, există contracte. Am un contract, trebuie respectat, simplu. Eu pot să vorbesc despre mine și despre echipă, nu despre ceea ce vorbește dânsul”, a declarat Dan Petrescu, la finalul partidei de la Pitești.

Mario Camora: “Nu știu ce va fi, noi suntem alături de patron”

“Toată lumea știe că am o relație specială cu Dan Petrescu. Nu știu ce va fi, eu oricum o să fiu plecat la națională, e decizia clubului. […] Nu este ușor când se schimbă un antrenor. Sper să fie o înțelegere între ei, s-au câștigat multe trofee împreună. […] Patronul a făcut un efort mare pentru acest club și suntem bucuroși că e alături de noi. Suntem toți la zi cu tot. Poate suntem datori față de el, puteau intra mai mulți bani la club. Dar noi suntem alături de patron”, a declarat căpitanul Mario Camora, după victoria împotriva argeșenilor.

Fostul selecționer Cosmin Contra, înlocuitorul lui Dan Petrescu?

După ce au învins formația piteșteană, clujenii au urcat pe cea de-a patra poziție a clasamentului, cu șase victorii și trei înfrângeri, înregistrate în cele nouă meciuri disputate, cu două mai puține decât majoritatea echipelor din campionat. În fruntea clasamentului, se află Farul Constanța, la egalitate de puncte (24) cu ocupanta locului doi, FC Rapid București. Podiumul este completat de nou promovata FC Hermannstadt, singura echipă fără înfrângere din actuala ediție a Superligii, cu 22 de puncte acumulate în zece meciuri.

În cazul în care tehnicianul feroviarilor se va despărți de club, Nelu Varga a anunțat că antrenorul secund al echipei, Alin Minteuan, îl va înlocui pe Dan Petrescu, până când va fi adus un alt antrenor principal. Zvonurile spun că este posibil ca fostul selecționer al naționalei României, Cosmin Contra, să preia această funcție.

VEZI ȘI:

CFR Cluj se impune la Pitești și urcă pe a patra poziție a clasamentului Superligii

Eșec pentru CFR Cluj, în primul meci din grupele UEFA Conference League disputat în Gruia

CFR Cluj învinge Universitatea Craiova – fanii din Gruia îi cer demisia lui Dan Petrescu

banner