Prefectul de Cluj: La rata de infectare a Clujului, organizarea de experimente la Untold NU este oportună

1

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Istvan, a declarat în direct la Via Cluj TV că avem o rată de infectare în continuă creștere. Cluj-Napoca a atins o rată de infectare de 7, 26 la mia de locuitori. Ultimele raportări arată că 10 localități din județul Cluj au o rată de infectare de peste 7. Ratele cele mai mari de infectare se înregistrează, în acest moment, în Palatca (14,78 la mia de locuitori) și în Gârbău (10,90 de cazuri la 1000 de locuitori).

Prefectul spune că noile restricții de circulație și închiderea mai devreme a magazinelor este justificată de faptul că statistic, oamenii ar avea o disponibilitate mai sporită în a încălca regulile seara și noaptea și cu preponderență în weekend.

Experiment la Untold, foarte riscant

”Eu cred că acest test ar fi foarte riscant. (…) Dacă o să avem un număr foarte mare de oameni, disponibilitatea de a încălca aceste măsuri este cu atât mai mare. Persoanele care tratează tot contextul pandemic cu responsabilitate, eu zic că preferă, în acest an, să sară peste un experiment sau chiar peste un festival”, a spus prefectul la Via Cluj tv.

Explicații fără mască

Săptămâna trecută prefectul de Cluj a fost fotografiat fără mască, împreună cu alte persoane tot fără mască, printre care ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului.

”Am fost de dimineață la slujbă, eram cu mască pe față. Însă după slujbă, am fost invitați sus în biroul Înalt Prea Sfinției Sale unde i-am și remis placheta pentru cei 10 ani de activitate, în semn de multumire pentru munca depusă. Am vrut să-i rostesc câteva cuvinte, dar evident că nu s-a auzit și mi-am dat masca preț de 8-9 maxim 10 secunde și după ce a preluat placheta am și pus masca înapoi pe față, drept martor este și domnul colonel Maxim de la Inspectoratul Județean de Jandarmi care a fost de față și poate să confirme că am fost în restul timpului tot timpul cu mască și înăuntru. A fost o scapare de câteva secunde”, a explicat prefectul Clujului.