Prețul chiriilor din Cluj, mai mare ca anul trecut – Cât costă să închiriezi o locuință în 2024

0

Piața imobiliară din Cluj-Napoca a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, astfel că prețurile chiriilor se schimbă anual. În februarie 2024, prețurile medii solicitate pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu două sau trei camere au rămas stabile în comparație cu luna anterioară, conform unei analize realizate de platforma Storia. Cu toate acestea, au fost înregistrate creșteri semnificative în raport cu tarifele de acum un an.

Comparativ cu luna februarie 2023, prețurile medii ale chiriilor au crescut cu 9% în cazul garsonierelor, cu 10% în cazul apartamentelor cu două camere și cu 8% la apartamentele cu trei camere.

Astfel, în luna februarie 2024, prețul mediu de închiriere al garsonierelor a fost de 350 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 550 de euro.

De asemenea, apartamentele cu trei camere s-au închiriat cu un preț mediu de 700 de euro, prețurile fiind la fel ca cele de luna trecută.

Cererea mare și oferta limitată au condus la o creștere a prețurilor mai ales în zonele centrale și în apropierea universităților sau centrelor de afaceri.

VEZI ȘI:

BMW deschide un centru de dezvoltare IT la Cluj-Napoca – Mii de oameni vor fi angajați în următorii trei ani

Vákár István: Consiliul Județean Cluj a investit sume importante în educație și infrastructură

Au fost deblocate angajările în sistemul de învățământ, anunță sindicatele din Educație

 

banner