Prețul la apartamente a crescut la Cluj cu 1,5 la sută în aprilie CINE MAI CUMPĂRĂ? Interviu cu Dan Mureșan și Sorin Popa

0

Am stat de vorbă cu mai mulți oameni de afaceri din Cluj pentru a înțelege ce urmează să se întâmple cu prețurile la imobiliare în 2020 și în 2021. Ieri am prezentat predicțiile lui Adrian Crivii, fondator Darian DRS SA și fost șef ANEVAR, și Iosif Pop, unul dintre fondatorii Băncii Transilvania și președinte al Consiliului Civic Local. De această dată, vă invităm să ascultați ce au de spus Dan Muresan, vicepreședinte al Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, și Sorin Popa, consultant în investiții, CEO CS Invest Consulting.

Dezvoltatorii imobiliari din Cluj-Napoca au majorat prețurile la imobiliare în luna aprilie. Ei cer pe apartamente, per ansamblu, cu 1,5% mai mult. Astfel prețul a crescut de la 1.826 de euro pe metru pătrat util la 1.854 de euro pe metru pătrat, potrivit imobiliare.ro.

Întrebarea este cine mai cumpără la acest preț și cum vor evolua lucrurile în acest an. Totodată, schimbări vor fi și pe piața spațiilor de birouri.

Dan Mureșan: „Construindu-se foarte mult, oferta există, cerere va fi mai puțină, deci vor scădea, dar nu într-un procent din acela încât să spunem că se zguduie piața de imobiliare.

Va scădea până la un nivel de supraviețuire, adică atât încât investitorii să nu meargă pe minus.

Dar, în medie, între 10-15 la sută cred ca vom asista la o scădere de pret”, mai adaugă Dan Mureșan.

Sorin Popa: „Din ce am văzut eu, până acum mai mult de jumătate dintre apartamentele din Cluj s-au cumpărat fără credit, poate chiar 60-70 la sută.

Acest lucru înseamnă că există venituri din diverse surse investite în piața imobiliară.

Dacă acele venituri se vor ajusta, se vor ajusta și prețurile de vânzare în paralel cu ajustarea consturilor de construire”.

Vedeți mai jos ce au răspuns și Adrian Crivii, fondator Darian DRS SA și fost șef ANEVAR, și Iosif Pop, unul dintre fondatorii Băncii Transilvania și președinte al Consiliului Civic Local.


banner