Prețuri exagerate la cazare în Cluj, pe perioada UNTOLD 2022 – află cât cer proprietarii

0

A mai rămas foarte puțin timp până la debutul celei de-a șaptea ediții a festivalului UNTOLD, găzduit în Cluj-Napoca. De aceea, prețurile de închiriere a apartamentelor, atât în municipiu, cât și în localitățile din împrejurimi, au explodat odată cu creșterea cererii. Echipa Via Cluj Tv a apelat mai mulți proprietari din Cluj-Napoca și din comuna Florești, pentru a afla care sunt ofertele de cazare existente pe perioada festivalului. Discuțiile cu aceștia, în materialul de mai jos.

“Un studiu recent pe care l-am realizat în rândul clujenilor, cu referire directă la efectele festivalului UNTOLD, a scos în evidență faptul că, în privința creșterii prețurilor la bunuri și servicii, undeva între 70-80% dintre clujeni tind să fie de acord că este un efect negativ real al desfășurării festivalului în localitate”, a precizat conf. univ. dr. Ovidiu Moisescu, de la FSEGA.

“Toate apartamentele mele sunt ocupate. Fiecare dintre acestea a fost minim 1000 de euro, pe perioada de patru zile la UNTOLD”, a precizat un proprietar din Cluj-Napoca.

Nu doar municipiul Cluj-Napoca se confruntă cu prețurile exagerate pentru cazare pe perioada festivalurilor. Comuna Florești, situată la o distanță de nouă km de oraș, se află într-o situație similară.

“Nu pot să las nimic la preț, 4500 de lei pentru patru persoane nu îl dau. Totuși, este duplex, sunt patru locuri de parcare, nu pot să cobor mai jos de 4000”, a explicat un proprietar din Florești.

Atenție – unii proprietari nu semnează contracte de închiriere

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj le recomandă tuturor celor care vor să închirieze un imobil pe perioada festivalurilor să fie foarte vigilenți cu privire la termenii în care se încheie un contract de închiriere.

“Va trebui un avans de 1000 de lei din cei 1000 de euro. Dacă doriți contract, eu fac. Nu am mai practicat până acum, dar dacă vă simțiți mai în siguranță, putem face. […] Pentru mine garanția că veniți este să îmi dați avansul”, a precizat unul dintre proprietari.

UNTOLD 2022 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe cele șase scene al festivalului vor urca peste 200 de artiști, atât din țară, cât și din străinătate.

VEZI ȘI:

Ce trebuie să știi dacă participi la UNTOLD 2022 – ghid de informații generale

Șapte zile rămase până la UNTOLD Festival – Cum îți faci check-in-ul?

Cea mai impresionantă scenă de la Untold, Temple of Luna, este gata să își primească fanii

banner