Primăria Baciu a solicitat sprijin de la Guvern pentru extinderea rețelelor de gaz și canal

0

Primăria Baciu a solicitat sprijin de la Guvern pentru extinderea rețelei de gaze în Suceagu, Mera și Rădaia și a celei de canalizare în Mera și Rădaia, respectiv în Popești, Corușu și Săliștea. Delegația condusă de primarul Balázs János a fost primită de secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

“Da, am avut o discutie interesantă cu domnul Abrudean legat de invesițiile de infrastructură gen canalizări si rețea de gaze.

La partea de canalizare, nevoile sunt destul de mari. Noi avem în lucru canalul colector pe Popești, Corușu, Săliștea, dar fără rețea pe satele respective.

Ar fi un mare ajutor dacă am putea începe și efectiv lucrările la canalizarea pe rețelele sătești. Avem studii de fezabilitate, în ideea în care am prinde și o finanțare”, a declarat Balázs János, primarul comunei Baciu.

Alte investiții sunt necesare în satele Rădaia și Mera, care au apă curentă, dar nu și canalizare.

“Pe valea cealaltă, de-as lungul drumului național, canalizarea se va termina în Suceagu, dar Rădaia și Mera încă nu sunt racordate la canalizare în condițiile în care au apă curentă șj, atunci, sigur, este și acolo o problemă”, a spus Balázs János.

L-am întrebat pe primar daca va finanța guvernul toate aceste lucrări.

Balázs János a răspuns că există speranțe. “Sigur, așteptăm să vedem când și în ce măsură ne pot ajuta. De asemenea, extrem de importantă este și rețeaua de gaze în satele în care această facilitate nu există și să vedem dacă vom putea beneficia de un program de finanțare în sensul acesta”, a mai adăugat Balázs János.

Comuna Baciu a înregistrat o creștere demografică explozivă: de la 6.000 de locuitori în 1990, la 8.000 în anul 2000, 9.000 în anul 2011 până la 17.000 de locuitori, neoficial, în prezent.