Primăria Cluj cumpără 18 autobuze electrice cu 16 milioane de euro – află unde vor fi rute noi

0

Primarul Emil Boc a anunțat 18 autobuze electrice noi care vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni, precum și noi linii de transport în comun. Vehiculele au o capacitate mai mare decât cele existente deja și vor deservi ruta Cluj-Napoca – Florești, precum și alte trasee din municipiu, în funcție de necesități.

Primăria Cluj-Napoca a încheiat contractul de furnizare în valoare de 83.131.020 RON cu producătorul polonez Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O., pentru 18 autobuze electrice articulate Solaris Urbino, în valoare de 16 milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri europene. Vehiculele au o lungime de 18 metri și capacitate de 131 persoane. Contractul mai cuprinde și alte 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.

Emil Boc: „Urmărim creșterea calității vieții”

„Vom avea câteva linii noi în oraș, în zonele în care există cereri, imediat ce se semnează contractul pentru cele 18 noi autobuze. Vom extinde și în zona metropolitană existentă, iar apoi și în alte localități din județ. Vom avea transport public din Aiton și de la Ciurila la Petriștii de Jos, unde avem un proiect pilot de hub rural – ducem internet, modernizăm infrastructura, aducem producătorii locali în piețele volante din oraș, sprijin dezvoltarea de business-uri rurale”, a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Caracteristici tehnice autobuze electrice articulate Solaris Urbino:
– capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune
– spațiu pentru fotolii rulante
– spațiu pentru cărucioare de copii
– rampă de acces
– lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m
– 6 stații de încărcare rapidă: fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP
– 18 stații de încărcare lentă
– Wi-Fi și camere de supraveghere.

„Pe lângă aceste 18 autobuze și stațiile de încărcare aferente, deja finanțate prin PNRR, alte 22 autobuze și stații vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze noi în perioada următoare”, a încheiat Emil Boc anunțul de pe pagina sa de Facebook.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Firmele care și-au suspendat activitatea, creștere de 30% – Află pe ce loc se află Clujul

Parcarea din Aeroportul Cluj va fi modernizată – investiții de peste 3 milioane de lei

Clujenii pot propune activități și evenimente pentru Zilele Clujului 2023 – află care este procesul

banner