Primarul din Baia Mare solicită mutarea procesului său de la Cluj, cu cinci zile înainte de verdictul final

0

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a cerut prin intermediul avocaților săi strămutarea procesului care este pe rol la Curtea de Apel Cluj. Acesta a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Cu cinci zile înainte de o posibilă sentință finală în proces, Cherecheș cere strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cluj la o altă instanță egală în grad.

În februarie 2022, acesta a fost condamnat de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică. Curtea de Apel Cluj urmează să pronunțe o sentință în acest dosar la data de 24 noiembrie 2023.

Soacra și socrul primarului din Baia Mare au fost arestați preventiv după ce soacra primarului ar fi fost prinsă în flagrant, la Cluj, în timp ce ar fi intermediat o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă în dosarul de corupție al ginerelui său.

Procurorii au găsit asupra soacrei suma de 50.000 de euro care ar fi urmat să fie dată judecătoarei ca tranșă dintr-o sumă mai mare, de 100.000 de euro. Soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea, căreia i-ar fi promis o sumă de bani pentru a obține o condamnare mai blândă pentru ginerele ei. În urma acestui scandal, Cherecheș a fost pus sub control judiciar.

Judecătoarea Georgiana Rodica Hîngan Fărcaș de la Curtea de Apel Cluj, pe care socrii lui Cătălin Cherecheș ar fi vrut să o mituiască, a făcut o cerere de abținere, care i-a fost însă respinsă, scrie G4media.

VEZI ȘI:

„Fără barieră la Tăietura Turcului!” – Petiția inițiată de deputatul Băltărețu cere refacerea proiectului Primăriei Cluj-Napoca

UBB, reprezentată în structurile de conducere ale Asociației Europene de Sănătate Publică

Mihai Farcaș: Forța Dreptei este decisă să construiască alianța Opoziției

 

 

 

banner