Primul model electric Ford va fi produs în România – Producția începe în anul 2024

0
Ford a anunțat că, din 2024, la uzina din Bănie vor fi produse trei noi vechicule cu zero emisii. Cea mai mare noutate, însă, este că Puma primește peste doi ani o versiune complet electrică, ce va fi asamblată la Craiova.

Ford Otosan a prezentat, la un an de la preluarea uzinei de la Craiova, noul model Transit Courier ce urmează să fie produs în țara noastră. Transit Courier va dispune atât de motorizări pe benzină și motorină, cât și de o versiune electrică.

Electric Courier face parte dintr-o gamă reînnoită de camionete comerciale mai mici pentru piața europeană. Noile camionete Courier sunt cu 25% mai mari decât modelul actual și vor transporta încărcături mai grele. Compania precizează că varinta electrică (E-Transit Courier) va intra în producție anul viitor, la fabrica sa de la Craiova, în timp ce versiunile cu motoare pe combustie vor fi disponibile din acest an.

Pe măsură ce un număr tot mai mare de orașe din Europa limitează accesul pentru vehiculele diesel și tot mai mulți dintre noi încep să ia în considerare impactul acțiunilor noastre, companiile apelează din ce în ce mai mult la camionete electrice pentru a ajuta la limitarea impactului lor asupra mediului. E-Transit Courier 1 este cea mai recent membru care se alătură familiei Ford Pro Transit complet electrică. Alături de E-Transit și E-Transit Custom, această nouă dubiță este cea mai recentă parte din eforturile globale de 50 de miliarde de dolari Ford de a conduce revoluția EV”, precizează compania într-un comunicat.

Reamintim că în urmă cu un an de zile, Ford anunța că uzina din Craiova va fi preluată de compania Ford Otosan din Turcia și că, din 2024, modelele electrice Puma, Transit Courier și Tourneo Courier vor fi fabricate în România.

banner