Principele Charles al Marii Britanii, la Muzeul de Artă din Cluj

0

Un pictor clujean, Laszlo Valovits, a realizat picturi de mari dimensiuni ce îi înfățișează pe Majestatea Sa Elisabeta a II-a, Regina Marii Britanii și pe Alteța Sa Regală Principele Charles, moștenitorul Coroanei Marii Britanii. Cele două picturi monumentale pot fi văzute, în aceste zile, la Muzeul de Artă din Cluj.

”Am început să lucrez la aceste tablouri în urmă cu mai mulți ani. Am început cu Principele Charles, expus penru prima dată în urmă cu 5 ani, apoi am realizat portretul Majestății Sale Elisabeta a II-a.

Sunt picturi pe pânză, de dimensiunea 180/135 cm, fac parte din seria de portrete monumentale realizate în decursul deceniilor pentru personalități marcante ale istoriei, culturii și ecleziastice”, a precizat artistul.

Artistul clujean i-a mai pictat pe Majestatea Sa, Regele Mihai (portret care acum se află la Palatul Elisabeta), Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, ASR Principele Radu al României, Lucian Blaga, George Enescu, Bartok Bella, trei portretele ale Papei Francisc și episcopul Márton Áron.

banner