Programul IMM Invest: Dosare stufoase și garanții peste garanții INTERVIU cu Dan Mureșan, vicepreședinte CNIPMMR

0

Dosare stufoase, garanții peste garanții și îndeplinirea unor criterii de sustenabilitate ca și cum IMM-urile ar solicita finanțare de bine ce le e în pandemie. Acestea sunt marile minusuri ale Programului IMM Invest lansat de Ministerul de Finanțe, crede vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, clujeanul Dan Mureșan.

„În 2008-2009, criza a afectat băncile și statul le-a susținut, acum afectează societatea, iar băncile trebuie să înțelegă că trebuie să susțină societatea”, a declarat Dan Mureșan, referindu-se la criteriile drastice impuse de bănci IMM-urilor care vor să acceseze o finanțare prin acest program.

Programul IMM Invest ar trebui să permită IMM-urilor afectate de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții.

În cadrul programului s-au înscris 22 de bănci finanţatoare.

Pe site-ul IMM Invest se arată că statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor pe care le accesați la una din băncile partenere.

Potrivit imminvest.ro, firmele nu plătesc dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare. Costurile finanțării sunt subvenționate în procent de 100% de la bugetul de stat, până la data de 31.12.2020, cu posibilități de prelungire, arată aceeași sursă. Detalii aici.

banner