Transilvania4SierraLeone: Un munte de ghiozdane românești pentru copiii din Africa

0

Un munte de ghiozdane a crescut în depozitele inițiatorilor acțiunii Transilvania4SierraLeone. Ghiozdanele au fost donate de români pentru copiii dintr-una dintre cele mai sărace țări din Africa.

Inițiatorii campaniei, Cătălin Priscorniță și Albert Deak, spun că fiecare ghiozdan conține rechizite, o scrisoare în engleză, o fotografie a copilului din România care își donează ghiozdanul, dar și o jucărie pentru copilul din Africa ce se va bucura de această donație. Ghiozdanele vor fi strânse până în data de 20 decembrie. În 23 decembrie, ele vor fi încărcate într-o mașină de transport marfă și apoi vor fi trimise spre Constanța, unde vor fi încărcate pe un vapor și trimise spre Africa.

În 31 ianuarie, și Albert Deak și Cătălin Priscorniță vor pleca spre Sierra Leone, de data aceasta în calitate de echipaj care participă la raliul Budapesta – Bamako. Cei doi clujeni vor înfrunta pericolele din Africa și vor ajunge în februarie în Sierra Leone, unde vor prelua ghiozdanele și le vor duce spre școlile din satele africane.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.


banner