Proiectul județean Viitorul depinde de tine! a început la Turda și Câmpia Turzii

0

În perioada 14-16 octombrie 2022, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Turda, judeţul Cluj, 27 de profesori, din toate unitățile de învățământ preuniversitar, din zonele Turda și Câmpia Turzii, au participat la Seminarul de formare Lions Quest, în cadrul proiectului județean Viitorul depinde de tine!

În scopul prevenirii comportamentelor adictive în rândul minorilor, cadrelor didactice
participante la această primă serie de formare au exersat și au experimentat modul în care învățarea socială și emoțională pot oferi cadrul coerent implementării programelor de prevenire a consumului de alcool, tutun şi droguri, la nivelul unităților de învățământ
preuniversitar.

Programul de învățare socială și emoțională Lions Quest, inițiativă a Clubului Lions Genesis, este rezultatul cercetărilor ştiinţifice şi contribuie semnificativ la prevenirea comportamentelor riscante în rândul elevilor, printr-o strategie coordonată de dezvoltare explicită a abilităților de viață în rândul elevilor.

De asemenea, programul oferă cadrelor didactice și elevilor strategii de instruire care promovează formarea integrată a abilităților pentru adolescență, asociate unui curriculum
educațional extrașcolar, în măsură să permită elevilor învațarea abilităților esențiale
pentru viață.

În cele 3 zile de formare, profesorii clujeni s-au familiarizat cu metodele şi strategiile
pedagogice care dezvoltă angajamente pozitive față de familie, școală și comunitate, inclusiv angajamentul de a duce o viață sănătoasă, fără alcool, tutun, droguri.

Activitățile de formare în cadrul proiectului județean Viitorul depinde de tine! sunt susținute de către experții partenerilor instituționali și vor continua a se desfășura pe zone ale județului județului Cluj, în perioada următoare, conform următorului calendar:

21-23 octombrie 2022, zona Dej și zona Gherla;
24-25 octombrie 2022, zona Huedin și zona Gilău;
26-27 octombrie 2022, Cluj-Napoca (seria I);
28-29 octombrie 2022, Cluj-Napoca (seria II);
4-6 noiembrie 2022, Cluj-Napoca (seria III).

Parteneri instituționali: Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj,
Districtul Lions 124 România și Clubul Lions Genesis.

banner