Războiul din Ucraina mută meciul U-BT – Prometey în Cehia

1

Baschetbaliștii clujeni de la U-BT întâlnesc joi, 3 martie, în deplasare, formația ucraineană Prometey, în a treia partidă din TOP 16 Basketball Champions League (BCL). Meciul restant se va juca în Cehia, drept urmare a conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei.  

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și BC Prometey era, inițial, programată pentru data de 1 februarie, însă aceasta a fost amânată, deoarece ucrainenii s-au confruntat, în acea perioadă, cu un număr mare de infectări cu COVID-19 în rândul jucătorilor.

Ardelenii făcuseră deplasarea înn Ucraina, însă, după ce au primit vestea din partea clubului ucrainean, s-au întors în țară, unde au disputat, în devans, meciul împotriva echipei Rapid București. Baschetbaliștii clujeni nu vor putea, nici de data aceasta, să dispute partida din Ucraina, din cauza conflictului armat din țara vecină.

U-BT Cluj-Napoca, șansă istorică pentru calificarea în playoff-ul BCL

Formația antrenată de Mihai Silvășan a fost liderul grupei din prima fază a actualului sezon din BCL, după care a câștigat ambele meciuri disputate, până acum, în TOP 16 al  competiției. La momentul actual, atât U-BT Cluj-Napoca, cât și BC Prometey au două victorii în grupa K, din care mai fac parte formațiile Unicaja Malaga și Filou Oostende. Echipele care se clasează pe primele două poziții după cele șase partide disputate în TOP 16 vor accede în playoff-ul BCL.

Formația clujeană este prima echipă din istoria României care a reușit să ajungă în TOP 16 BCL. De asemenea, clujenii sunt neînvinși în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin și au șansa de a fi prima echipă românească care accede în playoff-ul Basketball Champions League.

Solidaritate pentru Ucraina din partea baschetbaliștilor clujeni

U-BT Cluj-Napoca își arată solidaritatea față de poporul ucrainean. Clubul a transmis, într-o postare pe Facebook, un mesaj, în care specifică că partida cu Prometey “trebuia să fie doar despre baschet”. Imaginea afișează și mesajul “Nu războiului!”, imprimat pe maioul baschetbalistului Nandor Kuti.

De asemenea, pentru partida disputată, pe 8 martie, în BT Arena, împotriva Unicaja Malaga, clubul clujean a pus la dispoziție zece pachete promoționale la prețul de 500 de lei. Acestea includ mai multe facilități, care pot fi consultate în postarea de pe site-ul U-BT, iar banii  adunați vor fi donați către refugiații ucraineni.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și BC Prometey poate fi urmărită, în direct, de la ora 19:00, pe Look Sport.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, de neînvins în Basketball Champions League

Primul meci din istoria TOP 16 Basketball Champions League în România are loc la Cluj

U-BT Cluj-Napoca joacă primul meci în TOP 16 Champions League