U-BT Cluj-Napoca, de neînvins în Basketball Champions League

8

Baschetbaliștii clujeni au învins luni, 7 februarie, formația Filou Oostende, scor 86-75, în cel de-al doilea meci disputat în TOP 16 Basketball Champions League (BCL). Partida a avut loc în BT Arena din Cluj, în fața a 3000 de fani.

Prin succesul în fața formației belgiene, echipa antrenată de Mihai Silvășan obține cea de-a cincea victorie consecutivă în TOP 16 BCL.

Deși tabela de marcaj indica egalitate la pauza dintre reprize, a doua jumătate a meciului s-a dovedit decisivă pentru clujeni, care s-au desprins, în cel de-al treilea sfert, la o diferență de trei puncte. Ultimul act al partidei a fost și mai eficient pentru gazde, întrucât formația belgiană nu a reușit să reducă din diferență, care s-a extins la 11 puncte și a adus victoria pentru U-BT Cluj-Napoca.

Două victorii în două partide disputate de clujeni în TOP 16 BCL

După ce a învins, în deplasare, Unicaja Malaga, scor 73-79, și au amânat meciul în fața formației Prometey, drept urmare a infectărilor cu COVID-19 din lotul acestora, U-BT Cluj-Napoca câștiga, acasă, în fața Filou Oostende. Astfel, echipa antrenată de Mihai Silvășan, este în fruntea clasamentului grupei K din TOP 16 BCL.

Au punctat, pentru U-BT Cluj-Napoca, următorii jucători: Brandon Brown (25), Elijah Stewart (17), Patrick Richard (16), Andrija Stipanovic (10), Dustin Hogue (9), Stefan Bircevic (7), respectiv Ștefan Grasu (2). Au mai evoluat Karel Guzman și Nandor Kuti. De asemena, Brandon Brown a fost desemnat MVP-ul partidei.

Pentru baschetbaliștii clujeni, urmează confruntarea din Liga Națională de Baschet Masculin, în deplasare, în fața lui Dinamo București. Meciul va avea loc pe 12 februarie, de la ora 20:30.

VEZI ȘI:

Primul meci din istoria TOP 16 Basketball Champions League în România are loc la Cluj

Final de infarct în Liga Națională de Baschet Masculin: U-BT a învins în ultima secundă

Victorie istorică pentru U-BT Cluj-Napoca