Reciclezi și ești recompensat cu un bilet CTP – Un nou aparat de reciclare a fost montat in Gheorgheni

0

În Gheorgheni, a fost montat un nou aparat de reciclare. Containerele sunt proiectate special pentru 3 tipuri de materiale: plastic, aluminiu și sticlă. Clujenii care vor recicla 15 ambalaje vor primi un bilet cu două călătorii pentru transportul public urban.

Biletul gratuit poate fi obținut urmând pașii de mai jos:

– Adu ambalajele curate, fără lichide sau alte substanțe toxice, cu eticheta intactă și fără a fi presate la aparatul amplasat în zona pieței agroalimentare din Zorilor sau din Mănăștur (Piața Flora);
– Ambalajele trebuie să fie fără dop/capac;
– Recipientele din sticlă pot avea maximum 1,5 l, iar PET-urile maximum 3l;
– Introdu fiecare ambalaj, unul câte unul, în partea rotundă a containerului, luminată cu verde;
– Nu forța ambalajul pentru a-l introduce în partea luminată cu verde. Durează câteva secunde procesul de detectare a ambalajului;
– Așteaptă voucherul cu sumarul ambalajelor introduse și detalii despre recompensă;
– Aparatul va elibera câte un voucher pentru fiecare tip de ambalaj introdus;
– La 15 ambalaje reciclate ai un bilet cu 2 călătorii pentru transportul în comun, care poate fi ridicat de la punctele sau centrele de vânzare a biletelor CTP.

Din luna iulie a anului trecut și până în prezent, la cele două puncte de colectare selectivă a ambalajelor – tip PET/plastic, doze, sticle – ( în zona piețelor agroalimentare din cartierele Zorilor și Mănăștur) au fost colectate 3,6 milioane deșeuri.


banner