Remarcabil: Numărul pacienților din Cluj cu coronavirus a scăzut sub 100

0
Dezinfectant oferit de Farmacistii UMF

Numărul pacienților infectați cu coronavirus și tratați în spitalele clujene continuă să scadă spectaculos. Pentru prima dată în ultimele săptămâni, numărul lor a scăzut sub pragul de 100 persoane.

Tot sub acest prag a scăzut și numărul persoanelor aflate în carantină. În schimb, ca urmare a întoarcerii în țară a unui mare număr de clujeni care au fost în străinătate, numărul celor aflați în autoizolare la domiciliu a urcat la 890 de persoane.

Iată situația la zi:

🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari, ISU și SAJ) – 436

🔴 Misiuni specifice desfășurate – 147

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

➡️ 87 persoane se află în carantină

➡️ 890 persoane aflate în autoizolare la domiciliu

➡️ 92 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca

➡️ 12 persoane internate în ATI, din care 7 din județ

➡️ Total vindecați și externați 428, din care 346 din județul Cluj

➡️ Total decedați 23, din care 13 din județul Cluj.

Până astăzi, 24 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.070 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.399 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1179 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 188 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.973 de  persoane. Alte 60.423 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 368.482 de teste.

banner