România revine cu o echipă feminină de gimnastică la Jocurile Olimpice, după 12 ani

0
Foto: facebook @frgimnastica

Echipa feminină a României a încheiat calificările Campionatelor Mondiale de la Antwerp pe poziția a zecea și astfel și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice la Paris din 2024. Fetele revin în concursul olimpic după o pauză de 12 ani.

La Jocurile Olimpice de la Paris au obţinut biletele nouă echipe din calificările de la Anvers, care se alătură celor trei calificate deja în 2022, adică SUA, Marea Britanie, Canada, aflate în Top 12 şi în competiţia de luni seară.

Echipa feminină a României, cu 12 medalii olimpice în palmares, din care trei de aur, a participat ultima dată la Jocurile Olimpice la ediţia din 2012, când a obţinut medalia de bronz, în componenţa Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru.

Revenind la Antwerp, România nu a prins finala pe echipe, acolo vor evolua primele opt clasate în urma calificărilor. Ana Maria Bărbosu va fi prezentă în finala de la individual compus de vineri, unde s-a calificat cu al 19-lea puctaj, iar Sabrina Maneca-Voinea în finala de la sol de duminică, unde a ajuns cu al optulea punctaj.

Tot la Campionatul Mondial din Belgia, Ana Maria Bărbosu a obținut calificarea în finală la individual-compus, cu un punctaj de 52.932, iar Sabrina Maneca Voinea ne va reprezenta în finala de la sol, după ce s-a calificat cu 13.666 puncte.

VEZI ȘI:

Schimbare de antrenor la U-BT – A antrenat formația unde activează celebrul Hamed Haddadi

Aproape 900 de sportivi participă la Cluj la Cupa României și Cupa Palatului Copiilor la karate WUKF

UEFA a decis sancțiunile după incidentele de la meciul cu Kosovo

 

 

 

banner