Sabău, concluzii după victoria din Giulești: „Foarte multe lucruri îți trec prin minte când ești condus”

0

„U” Cluj a învins-o pe Rapid, scor 3-2, în ultimul meci al rundei cu numărul 17 din Superligă. După meci, Ioan Ovidiu Sabău (55 de ani), antrenorul „studenților”, a analizat la cald partida pe care jucătorii săi au întors-o spectaculos în favoarea lor.

Universitatea Cluj a început partida cu stângul. Rapid a punctat repede, după doar 14 minute de joc. Papeau a expediat un șut puternic din afara careului, balonul a fost deviat de un adversar și a intrat în poarta lui Iliev fără ca golkeeperul ardelean să mai poată facă ceva.

După alte 10 minute de joc, Rapidul și-a dublat avantajul prin Alexandru Ioniță. Jucătorul giuleștenilor a apărut în careul ardelenilor, iar Ilieva fost din nou învins.

După jumătate de oră de joc, Ioan Ovidiu Sabău îl trimite pe Oancea în teren în locul lui Fossati. Și inspirat a fost. Oancea i-a pasat decisiv lui Daniel Popa și astfel „U” Cluj a redus din diferența de puncte.

Tehnicianul rapidiștilor a făcut o schimbare ofensivă, Kait a fost scos din teren, iar în locul lui a fost introdus Kevin Soni. „U” Cluj a profitat de golul lăsat la mijlocul terenului, potrivit GSP.

Soukure a trimis o pasă excepțională de 40 de metri, după care atacanții lui Ioan Ovidiu Sabău au rămas singuri cu portarul giuleștean, Moldovan. Chipciu a egalat în repriza a doua, cu un șut plasat la colțul lung, după ce mingea lovise transversala.

Daniel Popa i-a pasat lui Ianis Stoica, iar jucătorul împrumutat de la FCSB a punctat în poarta goală. Așa s-a terminat partida.

În acest moment, formația antrenată de Ioan Ovidiu Sabău se află la doar două puncte de primul loc ce duce în play-off, ocupat de Petrolul Ploiești. Rapid rămâne pe locul 3, la 7 puncte de liderul FCSB.

După meci, tehnicianul clujenilor a explicat cum a reușit să se impună în fața giuleștenilor.

„Ei au marcat două goluri și a trebuit să mă adaptez, să fac acea schimbare. Am schimbat sistemul de joc și am reușit să înscriem în prima repriză, ceea ce ne-a dat un moral bun, pentru că Rapid juca foarte bine, stă foarte bine, și are jucători cu calitate.

În a doua repriză am avut un moral mai bun, am crezut în noi, am intrat bine, ne-am creat situații de a marca. Am reușit să facem asta și după am marcat al treilea gol. Vreau să-i felicit pe jucători, pentru că au crezut foarte mult. Au calitate, personalitate și nu îi intimidează astfel de jocuri.

Foarte multe lucruri îți trec prin minte când ești condus, în special să nu iei multe. Trebuie să vezi care e reacția jucătorilor, ce să le spui, cum să îi motivezi, să îi încurajezi împotriva unui adversar care arată bine în acest an.

La pauză le-am spus să creadă mai mult, pentru că putem câștiga acest joc. Am vrut să reparăm anumite greșeli, să ne adaptăm la noul sistem de joc, să vadă ce trebuie să facă atacantul. Sunt momente în care trebuie să găsești soluții”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău la Digi Sport.

VEZI ȘI:

Cristiano Bergodi, înainte de meciul cu „U” Cluj: „Este o echipă extrem de periculoasă”

 

 

 

 

 

banner