Universitatea Cluj, a cărei prezență a dominat în fruntea clasamentului Superligii, între etapele 7-17, abia acum a fost detronată de pe primul loc. În realitate, însă, căderea ei a început mai demult. Mai precis, după runda cu numărul 14. În weekend-ul de 25-27 octombrie, Universitatea Cluj a învins FC Botoșani, în deplasare, scor 2-1.
Universitatea Cluj a remizat, acasă, cu Farul (1-1), după care a fost bătută, succesiv, de FCSB (1-2), Hermannstadt (1-2) și de UTA (0-1). Iar asta în condițiile în care partidele cu FCSB și cu UTA le-a jucat, acasă, pe Cluj Arena.
De ce însă o formație aflată pe val a intrat, brusc, într-o pasă neagră? Explicațiile au fost oferite de Ioan Ovidiu Sabău (foto), după eșecul de luni, cu UTA.
„Întotdeauna am spus că, în astfel de momente, se va vedea caracterul unui om. Uite că sunt astfel de momente în care orice ai face nu-ți intră mingea în poartă. Orice face adversarul, la jumătate de ocazie, mingea intră în poartă. E clar că se întâmplă anumite lucruri care pentru mine sunt greu de gestionat, greu de găsit soluții, dar sper să fiu inspirat la următorul joc și, cu ce se întâmplă în această săptămână, să-i pot ridica și ajuta pe băieți. Astfel încât, din nou, să fie capabili să lupte și să aibă demnitate, orgoliu și acel caracter de care ai nevoie, ca să nu te faci de rușine când intri în teren”, a spus Sabău.
Acesta a insistat că, în ciuda rezultatelor slabe din ultima lună, Universitatea Cluj are obligația de a ține ștacheta sus.
„N-avem voie să cedăm, să abandonăm lupta. Mai multe echipe au trecut prin astfel de situații, anul acesta. Sigur, v-ați fi așteptat și dumneavoastră să rămânem pe primul loc, pentru că jocul, așa cum am arătat noi ca echipă, ne dă dreptul să credem și să spunem lucrul acesta. Era frumos, când eram lăudați și aplaudați, dar, în același timp, m-am pregătit și pentru astfel momente în care știam că nu vor fi rezultate. În astfel de situații, trebuie să ne găsim echilibrul. Trebuie să acceptăm, fără exagerări, că și acei oameni care vin au crezut în noi și și-au făcut niște speranțe, iar acum sunt dezamăgiți și au acele reacții (n.r. – huiduieli, fluierături). Dar nu din cauza răutății. Sunt niște emoții, niște stări, se întâmplă”, a adăugat antrenorul Universității Cluj, potrivit sport.ro.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: