Sanitas: ne așteptăm la proteste spontane ale asistenților, dacă sunt obligați să își plătească singuri testele

2

Angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea vor avea contractul de muncă suspendat și după 30 de zile se poate ajunge la concediere, anunță ministrul de resort Cseke Attila. Un proiect de lege în acest sens a fost semnat de premierul Cîțu și va fi trimis Parlamentului.

Președintele sindicatului Sanitas Cluj, Ovidiu Bota, spune că membrii de sindicat deja se gândesc la proteste spontane, dacă proiectul de lege va fi aprobat. El spune că sindicatul nu este este împotriva vaccinării sau testării, ci doar împotriva faptului că testele celor nevaccinați ar urma să fie suportate din buzunarul angajaților din sănătate. El spune că este o formă mascată de vaccinare obligatorie.

Proiectul de lege prevede și sanciuni pentru directorii de spitale care mai au angajați nevaccinați. Ei ar urma să fie amendați cu 10.000 de lei, potrivit propunerii legislative.

Reacția sindactelor din Sănătate nu a întârziat să apară:

”Ați mai văzut vreodată un general care, în plin război, își înjumătățește cu bună știință armata? Dacă nu, aveți acum ocazia! În plin război epidemiologic, cu localități care intră sub cod roșu de Covid de la zi la zi, guvernul Cîțu lansează proiectul de lege care obligă personalul angajat în unitățile sanitare publice și private, sub amenințarea cu suspendarea și apoi desfacerea contractului de muncă, să facă dovada:

1. fie a vaccinării anti-COVID;

2. fie a trecerii prin boală în ultimele șase luni;

3. fie a unui rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR / antigen rapid, costurile fiind suportate de către angajați”

SURSA: Federatia Sanitas din Romania

Vezi AICI proiectul de lege.

CITEȘTE ȘI:

Profesorul Achimaș respinge ideea concedierii cadrelor medicale care nu vor să se vaccineze: „O măsură din topor, avem un deficit enorm de cadre medicale”

banner