Școala informală de IT creează mai mult decât specialiști în tehnologia informației

0

”Există o linie de cod care unește generații”. În acest lucru cred cu tărie fondatorii Școlii informale de IT, una dintre cele mai de succes inițiative clujene care se ocupă cu formarea de IT-iști pregătiți pentru cerințele actuale ale pieței muncii.

Peste 100 de absolvenți, cursanți, mentori și angajatori au participat la Cluj Community Day, un eveniment al Școlii informale de IT.
Community Day este un eveniment care aduce față în față ultimele generații de absolvenți cu cei care tocmai au început cursurile școlii.

Cei care au terminat cursurile au avut posibilitatea de a relata experiența prin care au trecut: de la absolvire, până la interviurile de angajare și integrarea în piața muncii din IT, provocările profesionale de zi cu zi, planurile de învățare și dezvoltare profesională și personală din viitor. Noii cursanți au vorbit despre planurile lor de reconversie. Până acum, au terminat Școala informală de IT aproximativ 3500 de absolvenți.

La această ediție, au participat și reprezentanți ai mai multor companii de IT din Cluj, care au vorbit despre ce anume caută aceste firme atunci când angajează specialiști în tehonolgia informației. Au participat: Cristina Duma – HR Specialist – MSG Systems Romania, Miruna Kaveczki – Abteilungsleiterin Produkte – Sef Departament Produse – MSG Systems Romania, Emilia Minteuan – HR Manager – SoftexCo, Andrei Chirila – HR Business Partner – Evozon și Dan Moldoveanu – Senior Hr Specialist – iQuest.

Vezi aici un reportaj despre Community Day de la Cluj-Napoca:

Școala informală de IT oferă în momentul de față 25 de cursuri, structurate în programe de inițiere, pregătire și specializare în IT, și susținute de mentori practicieni pe baza unor curricule actualizate în permanență:.NET Development, ABAP Development, Android Developer Fundamentals,
BI & Database Development, Business Analysis, C# & .NET Development, C++ de la A la Z++, C++ Development, Database Administration, Database Development, Excel Advanced, Excel Basics,
Intro in IT, IT4KIDS, IT4TEENS, Java Development, Leadership in IT
Marketing & Communication in IT, PHP Web Development, Python Development, RPA Development, Software Testing, Test Automation, UX Design, Web Development (JavaScript).

banner