Școlile din județul Cluj intră în online de săptămâna viitoare?

0

Toate școlile și gradinițele din județul Cluj vor intra de săptămâna viitoare în sistem online, din cauza ratei mari de infectare cu SARS-CoV-2, a anunțat, luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Numărul elevilor testați pozitiv s-a dublat la nivel național, iar în prezent 108 unități de învățământ își desfășoară deja activitatea online.

După ce săptămâna trecută Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunța că județul Cluj se află cel mai aproape de a atinge pargul 75% de ocupare a paturilor din spitalele COVID, această previziune este foate aproape să devină realitate. Liderul Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru, spune că, Clujul are suficiente paturi și că nu ar trebui legată închiderea școlilor de ocuparea locurilor din spitalele Covid.

Pe de altă parte, inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, a declarat pentru Via Cluj tv că, deocamdată, săptămâna asta ne raportam la ordinul în vigoare și la rata de ocupare de 68%, ceea ce presupune prezenta fizică la școală.

Decizia finală va fi luată vineri.