Senatorul PMP, Cristian Lungu: Avem nevoie de o Europă a familiilor!

0

Senatorul Vasile Cristian Lungu, președintele PMP Cluj, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, crede că soluția la criza demografică cu care se confruntă atât România, cât și restul continentului, este o Europă a familiilor. Vasile Cristian Lungu crede că este preferabil ca Uniunea Europeană să sprijine familiile tinere, formate din oameni onești și muncitori, în loc să recurgă la importul de migranți din alte culturi.

Senatorul PMP este de părere că mulți dintre migranții musulmani refuză să se integreze în societatea europeană, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru întregul continent. Vasile Cristian Lungu atrage atenția că foarte puțini dintre migranții musulmani care au ajuns în țări precum Germania sunt, de fapt, refugiați care au nevoie de ajutor. El afirmă că cei mai mulți sunt migranți din motive economice, care, însă, vor să își impună în țările de adopție cultura, religia și regulile lor.

Opinia președintelui PMP Cluj, exprimată în emisiunea România Via Cluj, moderată de Raul Chiș, este că în locul aducerii unor astfel de migranți este preferabil ca autoritățile europene și cele românești să stabilească un set de politici publice care să favorizeze familiile cu cel puțin doi copii. Este vorba de facilități fiscale, de program de lucru flexibil pentru părinți sau de sprijin pentru construirea unor locuințe decente.