Au trecut 10 zile de la devastatorul cutremur din Turcia și Siria. Autoritățile române, dar și societatea civilă a început campanii de strângere de ajutoare pentru sinistrați. Am invitat-o la o discuție despre acest subiect pe Margareta Aslan, secretarul executiv al Institutului de Turcologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai și vicepreședinte al Turkish Multicultural Business Consortium. Am vrut să aflăm care este acum atmosfera din Turcia, de ce anume au nevoie oamenii rămași în viață, dar fără case și bunuri și cum pot ajuta clujenii.
Margareta Aslan a vorbit și despre faptul că producerea de cutremure de o asemenea magnitudine nu e o noutate în Turcia. Țara s-a mai confruntat cu dezastre similare în trecut. ”Din păcate, ceea ce nu s-a reușit până în prezent a fost asigurarea unei discipline în materie de construcție. Sigur, de această dată guvernul a luat măsuri drastice, iar constructorii ale căror construcții s-au sfărâmat pur și simplu la cutremur au fost arestați”, a mai spus Margareta Aslan, în intervenție.
Cum poți ajuta?
Primăria Cluj-Napoca a identificat două spații pentru colectarea și depozitarea donațiilor: Piața Flora (cartierul Mănăștur) și Piața Hermes (cartierul Gheorgheni). Pe lângă cele 2 spații ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca, alte două puncte de colectare funcționează la sediul Consulatului Turciei și în parcarea subterană de la stadionul Cluj Arena, la cabinetul Kinetomed Arena.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: