Smida Jazz Festival va avea loc pe 20 și 21 august 2021

0
SMIDA JAZZ FESTIVAL

Smida Jazz Festival invită publicul la o (re)vedere pentru cea de-a 5-a ediție, de data aceasta pe 20 și 21 august 2021, în satul Smida, Parcul Natural Apuseni.

Abonamente de tip Blind Pass (fără să cunoaștem încă programul ediției) atât pentru festival, cât și pentru festival & camping sunt deja disponibile.

Pentru abonamentele de acest tip se va putea cere returnarea valorii lor, după finalizarea și anunțarea programului artistic.

“Ne-am dorit și propus pentru această ediție să oferim o experiență cât mai apropiată de formatul obișnuit în care organizăm festivalul, să asigurăm condiții de acces cât mai permisive pentru mai multe categorii de public, dar, în același timp, având drept prioritate principală siguranța tuturor participanților la eveniment (public, echipă de organizare, artiști, colaboratori, parteneri, etc.) și respectarea regulilor privind organizarea evenimentelor în contextul pandemiei COVID.

Am identificat mai multe avantaje în a organiza anul acesta un eveniment de 2 zile/48 ore, în loc de trei, cum am procedat la ultimele ediții, urmând ca începând cu anul viitor, să revenim la formatul de trei zile sau poate chiar patru.

Dacă de obicei ora de deschidere a festivalului era ora 2 PM, anul acesta vom deschide festivalul la ora 10 AM, pentru a oferi participanților timp suficient să se bucure de natura de la Smida și să se pregătească pentru concertele extraordinare de seară”, a declarat Răzvan Scurtu, directorul Smida Jazz Festival.

Astfel, pe parcursul a două zile și două nopți, de vineri dimineață și până duminică dimineață, puteți să petreceți o vacanță în munți, în care vă veți bucura de abordările curajoase în muzică ale grupurilor de jazz locale și internaționale, iar în timpul zilei, de activități natura sălbatică din Parcul Natural Apuseni.

“Odată cu această noutate anunțată, pentru că mai avem detalii de stabilit până să anunțăm și alte vești precum programul artistic al celor două scene, cel al activităților din interiorul și exteriorul festivalului, oferim participanților și posibilitatea să achiziționeze bilete de tip Blind Pass, la festival și la festival & camping. Cei care vor cumpăra acest tip de bilet vor avea posibilitatea să solicite returnarea contravalorii lor, după ce vom anunța formatul complet al evenimentului, deci pot cumpăra cu încredere bilete încă din acest moment.”, au mai declarat organizatorii.

Condiții de participare

• adeverință de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare în cazul abonamentelor și biletelor de o zi
• rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore în cazul abonamentelor și biletelor de o zi
• rezultat negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore în cazul biletelor de o zi

La festival NU va exista un punct de testare rapidă, iar anul acesta abonamentele sau biletele la camping nu se pot cumpăra separat de cele la festival.

Copiii cu vârste până în 14 ani beneficiază de intrare liberă în festival și camping, pe baza unui act doveditor al vârstei și trebuie să fie însoțiți de un adult.

Minorii nu trebuie să prezinte dovezi medicale necesare participării la eveniment. De asemenea, la festival sunt bine venite și animalele de companie, la fel ca în fiecare an.

De asemenea, bicicliștii care aleg să ajungă la festival într-un mod sustenabil vor beneficia de intrare gratuită, pe baza înregistrării într-o aplicație specializată și prezentării la intrare a traseului de minimum 50 km pedalați.

Mai multe detalii despre camping, food court, parcare și mijloacele de transport în comun pentru deplasarea înspre și dinspre Smida vor apărea în curând pe pagina de Facebook, pagina de Instagram și pe www.smidajazz.ro.

Stați pe aproape pentru artiștii ediției și alte noutăți! We will be #ExploringSounds&Nature again, la Smida Jazz Festival!

Despre Smida

Smida Jazz Festival este un proiect cultural internațional lansat în 2016, dedicat abordărilor inovatoare în muzica jazz și explorării naturii din Parcul Natural Apuseni. Smida e locul de întâlnire a jazz-ului contemporan cu electronica, rockul, folkul, ambientalul, acolo unde inovația artistică se simte la ea acasă și unde ne provoacă să simțim, dar mai ales să explorăm….sunete, note, ritmuri. Pe scurt, înseamnă timp petrecut în natura sălbatică din Apuseni, ziua, și muzică bună, seara.

banner