Spitalul de Recuperare a avansat două poziții în clasificarea națională, în urma reacreditării

0

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj a fost reacreditat de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Acesta a fost încadrat într-o categorie superioară. A trecut din categoria a IV-a direct în cea de-a II-a. Evaluare a presupus analiza a 3.847 de indicatori prin care membrii comisiei au urmărit modul de realizare a actului medical, organizarea și funcționarea spitalului, precum și calitatea serviciilor oferite pacienților.

În urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a obținut un punctaj de 86,38%, care a condus la încadrarea într-o clasă superioară, respectiv trecerea din categoria a IV-a direct în categoria a II-a de acreditare.

Reacreditarea singurului spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania a survenit la finalul unui extrem de laborios proces de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcţionale şi a serviciilor acestuia, certificatul de acreditare având o valabilitate de cinci ani, transmit reprezentanții Consiliului Județean Cluj, în subordinea căruia se află această instituție medicală.

Spitalul Clinic de Recuperare este una dintre cele mai prestigioase și emblematice unități spitalicești clujene și o recunoscută bază de învățământ medical. Aici sunt făcute proceduri de examinare, diagnosticare și tratare a pacienților în cele mai bune condiții. 

Anual, personalul unității sanitare desfășoară actul medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 de pacienți spitalizați pe cele 403 paturi şi aproximativ 36.000 de pacienți tratați ambulatoriu.

CITEȘTE ȘI:

Investiții de peste 3,2 milioane de euro la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca 

Investiții de aproape două milioane de lei la Spitalul de Recuperare Cluj – află care sunt noile facilități

banner