Stație de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice și wifi, în noul Parc Armătura

0

Parcul Armătura a fost deschis publicului după ce autoritățile locale l-au refăcut, cu ajutorul fondurilor europene. Pe suprafața de 3,2 hectare putem regăsi: un teren de sport, o stație de încărcare pentru biciclete electrice și trotinete, o pistă de biciclete, alei pietonale și un pod pietonal peste râul Someș.

Au fost plantați 205 de arbori noi, pe lângă cei deja existenți, realizând un total de peste 400 de arbori pe suprafața terenului. Parcul va avea internet gratuit, care va fi disponibil începând cu săptămâna viitoare. De asemenea, vor fi montate aparate de fitness și un loc de joacă, instalații care au fost puse în proiect ca urmare a solicitării cetățenilor.

În 2023, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că putem să ne așteptăm ca următoarele proiecte să fie finalizate: Parcul Feroviarilor, Parcul Observator, Parcul 14 iulie, micul parc de 900 de metri din locul centralei termice de pe Grigore Alexandrescu și malurile Someșului.

Parcul este realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea totală a investiției este de 18.703.513,99 lei cu TVA.

VEZI ȘI:

Parcul Armătura: 90% din lucrări au fost finalizate – Investiția este de peste 3,6 milioane de euro

Muzică de calitate va suna toată vara în Parcul Central din Cluj – încep concertele de fanfară

banner