Persoanele epileptice au șansa de a își exprima talentul artistic prin fotografie – proiect unic în România

0

Asociația Delia a creat prima expoziție de fotografie din sud-estul Europei, dedicată persoanelor cu dizabilități, în special a celor care suferă de epilepsie, prin care acestea își pot exprima talentul artistic și pot demonstra că dizabilitatea nu reprezintă o barieră culturală. Mai multe persoane epileptice din Cluj au participat la tabăra de creație fotografică organizată la Beliș, iar fotografiile realizate au fost expuse, în perioada 18-19 iulie, în holul Bibliotecii Județene din Cluj-Napoca.

Conform declarațiilor făcute de președintele asociației, Gelu Stănculescu, aceasta este prima expoziție de fotografie a persoanelor epileptice din sud-estul Europei și, implicit, din România. Prin intermediul acestui proiect, organizatorii își propun să pună în valoare latura creativă a persoanelor cu dizabilități și să contribuie la integrarea acestora în societate.

“Am realizat cursuri de fotografie pentru cei care suferă de epilepsie, pentru prima dată în S-E Europei, iar acum îi învățăm sa personalizeze produse și să facă insigne. […] De asemenea, avem un turneu național cu o expoziție foto care sa nu ne promoveze magazinul nostru online, artonthewall.ro. […] Am avut expoziție la București și Cluj-Napoca, urmează la Ploiești, Pitești, Sighetu Marmației, Brașov, Arad, Târgu Mureș și la Buzău”, a declarat Gelu Stănculescu pentru Via Cluj Tv.

Tabăra de creație fotografică de la Beliș a fost finanțată de către Consiliul Județean Cluj și a reprezentat cel de-al doilea proiect cultural pentru persoanele care suferă de epilepsie. Prima inițiativă de acest gen a activat sub egida Asociației Naționale a Bolnavilor de Epilepsie din România, actuala Asociație Delia, și a constat în organizarea unei tabere de pictură în localitatea Suncuiuș.

VEZI ȘI:

Și-a transformat apartamentul în studio foto pentru a strânge fonduri pentru epileptici

Experiența cotidiană, materializată în artă – expoziție UAD Cluj-Napoca

Viața artistului, redată prin pictură și fotografie – expoziție la Cluj-Napoca

banner